Granja del ruc català és Fuives

Granja per visitar a la comarca del Berguedà. És una activitat pensada pels petits de la família però els grans també s’ho passaran molt bé. Al mateix municipi d’Olvan, on hi tenim les nostres cases rurals, hi podeu trobar el Centre Mundial del Ruc Català.

Granja del ruc català. És un lloc per gaudir d’aquests animals i del seu entorn situat a plena natura. El nom d’aquest animal, el ruc, també és conegut com a guarà. És un centre on hi ha la major reserva de rucs catalans del món. És una raça autòctona que estava en perill d’extinció.

L’objectiu de Fuives va ser poder difondre el coneixement d’una raça autòctona. Actualment, mitjançant visites guiades donen a conèixer com s’ha dut a terme la recuperació i el manteniment de l’animal. També s’explica les característiques pròpies dels guarans i les seves necessitats com l’alimentació, el seu comportament…

S’aconsella comunicar la visita amb antelació. Durant la visita guiada es podrà veure guarans. Es podrà conèixer per mitjà de l’audivisual i de l’ecomuseu, la història de la raça i de l’explotació. També es podrà veure una exposició d’eines del camp per mostrar com es treballava la terra quan el ruc català n’era el motor.

Si alguna vegada algú et diu que ets ruc, no t’enfadis! El ruc català és la millor raça del món. És un animal molt llest, més que d’altres animals. La veritat també és que és un animal molt tossut, però, qui ha dit que la tossuderia és un defecte? Tots sabem que per tibar el carro i aconseguir qualsevol fita s’ha de ser tossut, o sigui, constant i perseverant.

Des de les nostres cases rurals: Baluard, Volta i Cal Cisteller, només cal uns minuts en cotxe per arribar a Fuives. T’animes?

 

1

Comments

  1. Luciana Lopez  desembre 21, 2020

    What a great article! You should definitely check this farm! => https://www.farmaprovsechny.cz/

    reply

Add a Comment