Gastronomia de la comarca del Berguedà

Gastronomia de la nostra comarca. El Berguedà és una zona coneguda i apreciada per la nostra gastronomia. La qualitat de la carn i els llegums fan una excel·lent carta pels restaurants o per les botigues. Quan els turistes volen fer turisme rural poden triar en cuinar a la casa rural o anar a un restaurant.

Gastronomia del Berguedà. És la relació que s’obté entre l’aliment i el propi entorn. En el llarg del temps la nostra comarca ha estat coneguda per la qualitat de les nostres carns. És un territori que sempre ha apostat per obtenir uns bons productes. La nostra climatologia afavoreix poder obtenir, per exemple, un blat de moro molt bo o uns pèsols negres o varietats de patates. A part, la zona també és coneguda per la quantitat de bolets. És una comarca on es pot gaudir de la gastronomia en un restaurant o cuinant-ho en la casa rural.

El xai, la vedella, el porc o els pollastres. Són carns molt bones i gustoses. Nosaltres, a part d’oferir turisme rural, som ramaders i comercialitzem el nostre xai. Molts botiguers també són elaboradors i manipuladors de porc i vedella. A més a més, es pot comprar fàcilment pollastres de pagès.

xai-barbacoa

El blat de moro escairat i els pèsols negres són plats típics de la comarca. El Berguedà és un territori singular i autèntic. De la mateixa manera que el visitant és capaç d’apreciar aquestes
característiques el propi resident valora els seus productes. La gent de la comarca és capaç de transmetre aquest sentiment d’orgull al visitant alhora que ell mateix també pot gaudir de la pròpia gastronomia.

Tampoc s’ha d’oblidar dels fuets, formatges, melmelades, coques…i altres productes elaborats que són exquisits. Us animo que feu una escapada al Berguedà i planifiqueu tots els àpats en la casa rural o en un restaurant. Si preferiu anar de restaurant nosaltres us podem aconsellar explicant les característiques dels llocs.

Bon profit!

 

0

Add a Comment