Buscar bolets al Berguedà

Buscar bolets a la comarca del Berguedà és èxit garantit. És un lloc clàssic per anar i trobar-ne. Principalment a la tardor es troben gran varietat i quantitat de bolets. Nosaltres oferim una ruta per poder trobar bolets des de la casa rural del Baluard.

Buscar bolets és sinònim de caminar i gaudir de la natura. L’ideal és fer una ruta i conèixer indrets del nostre territori. La tardor ens ofereix imatges úniques que conviden a gaudir del bosc tot buscant els preuats fruits, els bolets. Els pobles, també ofereixen un gran ventall de fires i mercats on el protagonista és el bolet. En el nostre municipi d’Olvan tenim el Mercat del Bolet al nucli de Cal Rosal.

El Berguedà és una de les comarques amb major tradició boletaire. La seva privilegiada situació fa que en gairebé la totalitat de la comarca s’hi puguin trobar molts bolets. N’hi ha de diferent tipus: des dels apreciats rovellons fins a pinetells, ceps, moixernons o llenegues…

El Berguedà és especialment ric en rovellons. Si el vostre objectiu és trobar aquest bolet hi ha moltes possibilitats de tenir sort. Recordeu buscar-los en zones assolellades i en pinedes.

Per anar a buscar bolets hem de mirar l’entorn. Fixar-nos en els tipus d’arbres que hi ha. Si l’espai és solell o obac. Altres factors que poden condicionar una bona collita és la pròpia meteorologia.

Hem d’estar disposats a caminar sense perdre l’orientació. Hi ha anys que és més fàcil que altres de trobar bolets. Cal tenir paciència. Si el lloc és molt humit millor anar cap a un espai més solellós. Però, es pot fer al revés. Si s’observa que el bosc és molt sec millor buscar la humitat de les obagues. Cal traslladar-se d’un lloc cap a un altre per no perdre l’oportunitat de trobar molts bolets.

Nosaltres oferim una ruta des de la porta de la casa rural per anar-hi a peu.

Us animeu??

0

Add a Comment