Territori és herència

El territori en seixanta anys, el paisatge prop Ferreres ha canviat molt poc, els coberts i poc més.

Es conserva en el territori tot l’entorn ancestral. Ferreres és ara tal com era abans, tan sols amb els retocs imprescindibles que la modernitzen sense perdre’n la flaire rural i agrària.

A primera vista el que destaca és el color de la imatge i la seva qualitat. És difícil de veure, però fa seixanta anys no hi havia cap altre edifici a part de la pròpia casa i la petita capella que queda a l’esquerra. Actualment a l’esquerra i la dreta hi ha diferents coberts que serveixen per tenir-hi els animals: vedells, ovelles i xais.

Els camps de davant la casa mantenen en el conjunt la seva forma perimetral. Han passat de ser petites parcel·les a ser molt més grans. La mida ha evolucionat de forma paral·lela tenint en compte la grandària de les màquines.

El bosc també ha canviat, fa seixanta anys no hi havia tanta vegetació forestal. Els camins per arribar a la casa es podien percebre millor.

Actualment s’hi veu el color blau de la piscina. L’evolució de l’activitat econòmica ha esdevingut a oferir producte turístic optimitzant en la mesura possible els serveis. Tot i mantenir l’essència del sector primari, el nostre treball té com a objectiu fer prevaldre la sostenibilitat de la finca.

Mantenim l’equilibri entre l’autenticitat i la modernitat. Busquem en els nostres establiments d’agroturisme que les persones que s’hi allotgin puguin conèixer de primera mà el treball amb els animals de granja.

Oferim uns establiments on hi predomina el confort i la calidesa per sentir-se com a casa. L’estada ha de ser un conjunt d’experiències on s’hi podrà veure l’evolució històrica del territori català i en concret de Ferreres. El pas del temps no esborrarà l’essència del territori.

Agraeixo en Joan per haver-me facilitat l’enllaç de Beta Portal ICGC, evolució històrica del territori català.

 

 

0

Add a Comment