Ruta del bolet al Berguedà

Ruta del bolet al Berguedà. El secret que tothom vol saber per gaudir del bosc. A part de fer una bona passejada es pot omplir el cistell i sinó gaudir de les fires i mercats de pobles de la comarca.

Ruta per conèixer indrets del nostre territori. La tardor ens ofereix imatges úniques que conviden a gaudir del bosc tot buscant els preuats fruits, els bolets. Els pobles, també ofereixen un gran ventall de fires i mercats on el protagonista és el bolet.

 

Per anar a buscar bolets hem de mirar l’entorn. Fixar-nos en els tipus d’arbres que hi ha. Si l’espai és solell o obac. Altres factors que poden condicionar una bona collita és la pròpia meteorologia.
Hem d’estar disposats a caminar sense perdre l’orientació. Hi ha anys que és més fàcil que altres de trobar bolets. Cal tenir paciència. Si el lloc és molt humit millor anar cap a un espai més solellós. Però, es pot fer al revés. Si s’observa que el bosc és molt sec millor buscar la humitat de les obagues. Cal traslladar-se d’un lloc cap a un altre per no perdre l’oportunitat de trobar molts bolets.
El Berguedà és una de les comarques amb major tradició boletaire. La seva privilegiada situació fa que en gairebé la totalitat de la comarca s’hi puguin trobar molts bolets. N’hi ha de diferent tipus: des dels apreciats rovellons fins a pinetells, ceps, moixernons o llenegues…
El Berguedà és especialment ric en rovellons. Si el vostre objectiu és trobar aquest bolet potser esteu de sort. Recordeu buscar-los en zones assolellades i en pinedes.

Però, si la natura no ens acaba de donar els fruits que volíem sempre hi ha l’opció d’anar a les fires i mercats dels bolets. Durant la tardor hi ha molts pobles que omplen la plaça o el carrer de parades de bolets. En el nostre municipi d’Olvan tenim el Mercat del Bolet al nucli de Cal Rosal. Des de les nostres cases rurals és molt fàcil d’anar-hi.

Us ho expliquem?

ruta-mapa-bolet-bergueda

0

Add a Comment